7 Lush producten voor jouw kleintje

Dit artikel is gepubliceerd op Mama Enzo

Een Lush-winkel is één groot paradijs. Vol met prachtige kleuren en heerlijk bezoedelende heerlijke geuren is het een walhalla om te shoppen voor je o zo nodige mommy-care, maar ook jonge kinderen worden vaak helemaal wild bij het zien van de prachtig gekleurde bruisballen. Hoewel Lush zich niet speciaal richt op kinderen, zijn er toch een hoop producten die je prima kunt gebruiken voor kinderen. Dit zijn onze favoriete Lush producten voor onze kleintjes!

De producten van Lush zijn niet alleen mooi om te zien en lekker om te ruiken, maar daarnaast is dit Engelse merk ook helemaal dierproefvrij, zijn ze zoveel mogelijk verpakkingsvrij, recyclen ze hun plastic, en gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Genoeg redenen om te gaan shoppen bij Lush dus! Maar er is nog een belangrijke reden. De natuurlijke producten zijn heel zacht voor de huid, en in een aantal gevallen zelfs zo zacht dat we het zelfs op de tere huid van onze kinderen durven te smeren.

Last van eczeem? Probeer deze crème

De Dream Cream van Lush is inmiddels wereldberoemd. Vorig jaar ging een post van een moeder viraal, toen ze beweerde dat deze crème het enige was wat haar vier maanden oude baby van z’n eczeem afhielp. Het product van Lush is niet speciaal gemaakt voor kinderen, maar de kamilleolie kan het heilzame ingrediënten zijn, vertelde Lush in een statement.

Douchen met een jellyfish

De grappige puddinkjes van Lush maken van een gewone douchebeurt een echt partijtje. De glibberige shower jelly’s zorgen zeker voor plezier, en een schoon lichaam. ‘s Morgens is de Whoosh een goed idee – heerlijk fris – en ‘s avonds is de Deep Sleep een betere optie. Is het erg warm? Bewaar de jelly in de koelkast of vriezer voor een extra spannend effect tijdens het douchen.

Slaap kindje slaap

De producten van Lush zijn gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar maar deze leuke robot is een uitzondering. De Ickle Baby Bot is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. En de rustgevende ingrediënten sandelhout en lavendel schijnen ervoor te zorgen dat je kindje sneller in slaap komt.

Bellenblazen en verven

Heb je een lastige badderaar? Met deze Lush producten wordt je kindje tijdens het spelen in bad zeker schoon! Een echt bubbelfeest begin je met de I’m Forever Blowing Bubbles. Gebruik het zeepje als bellenblaasstokje of roer het door het bad heen om veel schuim te maken. En met de verfkwast Candy Bubble Brush van Lush kun je echte bathart maken. Leuk!

Een zachte shampoo

De haren wassen van een kind is vaak een hele opgave. De shampoobar Lullaby kan het haren wassen een stuk aangenamer maken met ingrediënten als kamille, amandelen en havermelk. Het zijn verzorgende ingrediënten en hiermee is de shampoobar zacht genoeg voor een hoofdhuidje vanaf 2 jaar.