Corrigeren, redigeren of herschrijven?

Het is duidelijk, er moet iets gebeuren met je tekst, maar wat precies? Gaat het om het corrigeren, redigeren of, herschrijven? Allemaal termen die iets met elkaar te maken hebben, maar toch verschillend zijn. Hieronder leg ik je uit wat het precies inhoudt, en wat ik voor je kan doen.

Tekst corrigeren

Makkelijker gezegd: nakijken. Ik ga als een docent door jouw tekst en loop het na op spel- en typefouten. Ik let op dat de interpunctie (de punten en komma’s) op de juiste plek staan, en zorg ervoor dat alle woorden juist zijn geschreven. Ik verander niet de stijl want je bent tevreden met je tekst, maar wil gewoon even zeker weten dat er geen fouten in staan.

Tekst redigeren

Een tekst redigeren is nèt een stapje meer dan het corrigeren van een tekst. Bij het redigeren let ik ook op de stijl, inconsistentie, opmaakfouten en of lastige, gekke, of onduidelijke zinnen.

Tekst herschrijven

Een tekst herschrijven is alles in één. Het is corrigeren, redigeren, en ja, herschrijven dus. De tekst wordt uit elkaar gehaald en opnieuw in elkaar gezet. Helemaal passend bij de doelgroep, met een juiste tone of voice en de juiste woorden.

In grove lijnen werk ik zo

  • Samen bespreken we de opdracht.
  • Op basis hiervan maak ik een urenschatting en geef ik een prijsopgaaf. Het redigeren en herschrijven is meer werk dan het corrigeren. Dit licht ik allemaal toe in de prijsopgaaf.
  • Ik ontvang de benodigde informatie en op basis daarvan begin ik met schrijven.
  • Tussendoor stuur ik jou de tekst om te zien of we op dezelfde lijn zitten. Je kunt comments achterlaten in het document, en ik maak aanpassingen.
  • Na akkoord werk ik het project verder uit.

Waarom kiezen voor MOO-WOO?

✓ Fijn en snel contact
✓ Duidelijkheid
✓ Diepgaande kennis van e-commerce
✓ Teksten die bij jou en je doelgroep passen
✓ Meer dan 4 jaar ervaring